Basiscursus en vervolg

Een goed begin is het halve werk 

Ons kikkerlandje is druk bevolkt met mensen, maar ook met dieren. Er lopen heel wat honden op straat. Helaas zijn ze niet allemaal even goed opgevoed. Ik streef er naar om met diverse hondgerichte methoden honden te leren zich sociaal te gedragen in onze maatschappij. Dat begint al met de jeugd: pups vanaf 8 weken kunnen al bij ons terecht. Behalve socialisatie wordt er gewerkt aan de basis-“commando’s” zoals zit, blijf en hier. In 7 lessen kent uw hond de volgende trucs: zitten, volgen, staan, gaan liggen, blijven zitten, blijven liggen, hierkomen, naast gaan zitten, en apporteren van speeltje. Ik maak daarbij gebruik van mijn zelf ontwikkelde BELLmethode®.

De leider, de aanvoerder
U bent als eigenaar van de hond de aanvoerder van de ‘groep’. In het begin bent u voor uw pup zijn alles: zijn beschermer, zijn voeder, zijn jager. Na korte tijd wordt de hond steeds meer vertrouwd met zijn nieuwe omgeving en gaat om onderzoek uit. De afstand tussen baas en hond wordt groter, letterlijk, maar soms ook figuurlijk. Ik leer daarom de eigenaar zich zodanig op te stellen dat de hond wel zijn omgeving onderzoekt, maar regelmatig zijn baas opzoekt voor erkenning. In die hoedanigheid zal hij ook beter gehoorzamen, ook als hij dit misschien niet wil. Het negeren van een aangeleerd commando betekent dat de hond ongehoorzaam is. Hij heeft u niet als de leider van de groep erkent en doet zijn eigen ding.

Leeftijd:
Pups van 8 tot 16 weken.

Cursusduur:
De totale cursus bestaat uit 7 privélessen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat. Per week worden er maximaal 2 lessen gegeven. Dit betekent dat uw hond binnen 1 maand de basiscommando’s kent.

Inhoud:
Tijdens de cursus leert de pup op een speelse manier luisteren. Met onze BELL methode (werken met uw eigen lichaamstaal, net als honden doen) leert uw pup de volgende basiscommando’s: let op, volg, zit, af, sta, gebit tonen, blijf, vasthouden van een voorwerp, loslaten van een voorwerp, hierkomen, naast zitten/lopen. Voorts kan er van alles ter sprake komen: zindelijkheid, alleen zijn, bijten in uw handen, poep eten, enz.

Kosten:
Prijs: € 169,50, inclusief clicker en cursusboek.

Wat neemt u mee?
Uw pup Entingsboekje (alleen bij de eerste les) Lijn van minimaal 1.00 m lang (geen Flexilijn!) en is eventueel bij ons te koop Halsband (geen slipketting), bij voorkeur een obedience halsband, welke ook bij ons te koop is.
Poepzakje Speeltje Beloningssnoepjes (zacht en klein)

Wat krijgt u?
Het boek Natural Dog Training van Laura Loeve Clicker

Deze basiscursus is ook geschikt voor oudere honden die geen of weinig opvoeding hebben gehad.
Het vervolg Niets is zo belangrijk als een goede basis. Hier vandaan is praktisch alles mogelijk. De Elementaire Gehoorzaamheidscursus is een vervolg op onze basiscursus. De aangeleerde basiscommando’s gaan we gebruiken om uw hond gehoorzaam te krijgen en behouden. Sociaal gedrag, erkennen dat de hond niet de baas is, netjes volgen aan de lijn, zit, af, blijf en hierkomen. Dat zijn de belangrijkste pijlers. U leert veel over het gedrag van honden in het algemeen en uw hond in het bijzonder. Hoe gebruikt u uw stem en uw houding tegenover uw hond? Ik vertel het u! U kunt uw persoonlijke wensen doorgeven waarop de privéles wordt aangepast.

Kosten: Prijs: € 150,00 (excl. boek) voor 7 lessen van ruim een half uur elk.

Wilt u liever in de avonduren les? Dat kan, maar tegen een meerprijs.

De basiscursis kost (incl het boek): € 234,50 Vervolgcursus (excl. boek): € 215,00

Prijswijzigingen voorbehouden.

Voor al onze cursussen geldt: enting tegen kennelhoest verplicht. Onze voorkeur gaat uit naar de neusenting van Nobivac omdat deze een jaar werkzaam is.