Wassen met zeep

Wast u uw hond wel eens?
Of heeft u een trimsalon waar dagelijks honden worden gewassen? Misschien heeft u dan, net als ik, wel eens ervaren dat een gewassen hond huidproblemen zoals jeuk of rode plekjes kreeg na de wasbeurt. Persoonlijk kreeg ik droge handen na een dag hondenwassen in mijn trimsalon.
Sinds ik honden was met zeep heb ik geen droge handen meer en hebben de honden geen huidirritaties meer! Ik was zelfs mijn eigen haar met zeep en het voelt voller aan, heeft veel minder snel klitten en ik hoef het pas na een week weer te wassen. Dit zijn voor mij de redenen dat ik mij specialiseerde in het maken van zeep.

Voordelen van zeep:
meer natuurlijke glans
minder haaruitval
minder pluizig haar
sterker haar
voelt natuurlijker aan
geen irritatie van de huid

SierraDesign Dogsoap
De zeep is op ambachtelijk wijze gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals olijfolie, kokosnootolie, palmvet, ossewit, sheabutter en cacaoboter.
De zeep kan op twee manieren worden geproduceerd: Hot Proces en Cold Proces.  Ik maak de meeste zepen met HP waardoor deze al na 3 dagen te gebruiken zijn. De temperatuur komt nooit boven de 80 graden, dus de vetten worden niet gekookt en verliezen dus ook hun waarde niet. De schapenmelkzeep is gemaakt met CP.
De kleuren van de diverse zepen worden bepaald door de extra toevoegingen zoals rode klei, gele klei, sandelhout, brandnetel en kruidnagel.

Etherische oliën
Ik voeg aan elke zeepsoort diverse etherische oliën van het merk Volatile toe. Deze oliën kunnen de vacht en de huid ontsmetten, helen, hydrateren, activeren, verzorgen, enzovoort. Tijdens het wassen profiteer je hier ook van: je handen zullen minder droog zijn na een wasbeurt en van sommige etherische oliën wordt je alert zoals met pepermunt of rozemarijn het geval is.

Zeep
Wassen met zeep is anders dan wassen met shampoo. Zeep schuimt veel minder dan shampoo omdat er geen SLS (sodium lauryl sulfaat) in zit. Dat wil niets zeggen over het schoonmaken van de vacht en huid. Zeepmuleculen omvatten vuildeeltjes en met het spoelwater wordt het uit de vacht gespoeld.
De PH-waarde van  SierraDesign Dogsoap is tussen de 7 en 8, net als de hondenhuid. Toch is dit niet het allerbelangrijkste voor de huid, aangezien er nagespoeld kan worden met bijvoorbeeld appelazijn wat zuur is.

Hoe gebruik je de  zeep?
Nadat de hond of kat goed nat is gemaakt masseer je de zeep in de vacht. Na het uitspoelen voelt de vacht “stroef” aan, maar zodra deze droog is, is de vacht juist heel zacht. Dit komt omdat vet en water niet goed samengaan. Het is daarom beter om de vacht enigszins voor te drogen voordat je gaat borstelen. De houdbaarheid van de droge zeep is lang, wel een paar jaar.

Hard water
Woon je, net als ik, in een omgeving met hard water? Dan raad ik je aan om na het wassen en uitspoelen de vacht nogmaals te spoelen met een (verdunde) appel- of natuurazijn (puur tot 1:10). De calciummoleculen in het harde water kunnen namelijk als een grijze mist achterblijven in de vacht omdat ze aan de zeepmoleculen plakken.  Door na te spoelen met een azijnoplossing worden deze calciummoleculen alsnog verwijderd. Als de vacht droog is glanst deze op een natuurlijke manier.

SierraDesign zepen
SierraDesign Dogsoap heeft momenteel 9 verschillende zepen. Elke zeep heeft een andere combinatie van etherische oliën, elk met een eigen functie.

Dirty Dog 1: een alledaagse zeep met geurolie kokos en etherische olie sinaasappel, verrijkt met rode klei.

Dirty Dog 2: een andere alledaagse zeep met etherische olie pepermunt en lemongrass, ook verrijkt met rode klei.

Energy Boost: een zeep voor de huid die een opkikker kan gebruiken, afvalstoffen verwijdert en activerend werkt, met etherische olie jeneverbes, rozemarijn en eucalyptus citriodora, gekleurd met geelwortel.

Hypersensitive: voor de overgevoelige en droge huid, met etherische olie tijm, lavendel, kruidnagel en sandelhout, verrijkt en gekleurd met sandelhoutpoeder.

Flea Way 1: een antibacteriële zeep die behalve ontsmet, ook ongedierte doodt, verdrijft en vocht inbrengt, met etherische olie T-Tree, lavendel en eucalyptus citriodora, verrijkt met brandnetelpoeder.

Flea Away 2: een zeep die ongedierte doodt, verdrijft en heerlijk fris ruikt, met etherische olie palmarosa, ho-blad en lemongrass.

Coatbuilder: een zeep die de haarkwaliteit verbetert en energie geeft, met etherische olie Bay St Thomas, Pepermunt, lemongrass en basilicum en gekleurd met kruidnagelpoeder.

Skinconditioner: een perfecte zeep voor honden met ernstige huidproblemen zoals olifantshuid en hotspots, werkt verzorgend en wondhelend,  met etherische olie sinaasappel, eucalyptus radiate, lavendel en mirte citroen, verrijkt met gele klei.

Schapenmelkzeep met havermout en honing: speciaal voor de overgevoelige huid en katten omdat er geen etherische oliën aan toegevoegd zijn. Heerlijk zacht en romig!

Elke zeep wordt met de hand gesneden en weegt circa 100 gram.
Consumentenprijzen vanaf € 4,95.
Voor trimsalons kan ik grotere zepen maken en bij grotere afname gelden andere prijzen.
Mail me dan je KvK gegevens en je bestelling. Ook kun je me mailen voor een prijsopgaaf indien je een grotere afname wenst.

Bestellen kan via de webshop: www.sierradesign.nl