Doel

Mijn doel

Mijn doel is om mensen te leren omgaan met hun hond met als basis begrip voor elkaar. Wij kunnen niet verwachten dat een hond leert te denken en doen als een mens, dus moeten we ons verdiepen in het wel en wee van een hond. Een dier met dierlijke instincten. Als we daar iets meer van af weten, kunnen we communiceren met ons huisdier.

Honden, die afstammen van wolven, communiceren door middel van lichaamstaal. Daarnaast communiceren ze met geluid en geur.  Dit gegeven wordt gebruikt in onze methode.

Met lichaamstaal en handgebaren leren we de hond de diverse oefeningen aan, het verbale commando kan versterkend werken. Dit is de BELLmethode (Body Expression Learning Language). In het begin wordt veel beloond met snoepjes, stem en handen. Dit motiveert. Het geven van voedsel wordt vervolgens vrij snel afgebouwd. De beloning met de stem en de handen blijft, dit in alle facetten en op diverse toonsoorten. Zodra de hond de trucjes kent, zoals zit, af, blijf en hierkomen, kunnen we hem leren gehoorzaam te worden. Een hond die een truc kent, maar de opdracht die hij krijgt niet wil uitvoeren, wordt gecorrigeerd (het gedrag wordt omgebogen). Dit hoeft geen straf te zijn. Zolang de hond de truc niet kent of beheerst heeft straffen ook weinig zin. Door op deze consequente manier met je hond om te gaan zal uw hond U beter begrijpen en respecteren als de leider van de groep (uw gezin). Het hangt vooral van uw eigen houding af of de opvoeding van uw hond zal slagen! Er zijn vele trainingsmethoden om juist uw hond datgene te leren wat u graag wilt. Dat kan variëren van het niet trekken aan de lijn tijdens de wandeling, keurig blijven zitten aan de stoeprand, maar ook apporteren of speuren. Voor elke hond en baas is er wel een geschikte methode.

Cesar Millan, Jan Fennell, Turid Rugaard en Linda Tellington
Naast mijn eigen ontwikkelde methode met lichaamstaal werk ik ook met bepaalde onderdelen van Cesar´s Way. Cesar Millan is bekend van tv als de Dog Whisperer. Deze Amerikaanse Mexicaan heeft als vuistregel: kalm en assertief zijn. Daarnaast: geen oogcontact maken met een probleemhond, niet aanraken en niet aanspreken. Op deze manier kan hij een hond weer onder controle krijgen. Heel bekend is zijn kneepje of duwtje  in de flank van de hond en daarbij zijn “SSSSS” geluidje. Ook ik werk hier soms mee. Daarnaast vul ik dit aan met een aantal ideëen van Jan Fennell en een aantal kalmerende signalen van Turid Rugaard. Tot slot gebruik ik zo nu en dan een aantal geleide oefeningen die ontwikkeld zijn door Linda Tellington en door mij zijn uitgebreid. Van belang voor mij is de hond te leren concentreren op slechts 1 ding. Dat kan zijn zich zelf, maar ook de eigenaar. De focus komt hierbij te liggen binnen een denkbeeldige cirkel.

erkend aequorErkend leerbedrijf
Sierrade is een erkend leerbedrijf en aangesloten bij Aequor. Er is plaats voor 1 stagiaire per dag, dus geen 2 leerlingen tegelijk. Men kan via school kiezen voor blokstages, zomerstage of een stage van 2 dagen per week gedurende het schooljaar. Ook is er een mogelijkheid om intern te verblijven. Vraag naar de mogelijkheden. Wil je hier stage lopen? Schrijf een brief of stuur een email alsof je een sollicitatiebrief zou schrijven.