De trimsalon

Sinds 1989 bestaat Trimsalon Sierrade al. Eerst in ‘s Gravenzande en nu in Noordwelle. De salon is modern ingericht qua apparatuur, maar nostalgisch van opzet. Ik ben gespecialiseerd in het trimmen van Spaniels en Terriers. In het verleden heb ik ook opleidingen verzorgd voor aankomende trimmers/sters, meegedaan aan Nationale en Internationale Trimkampioenschappen en artikelen geschreven. Ik wordt hierbij geassisteerd door stagiaires die het vak willen leren of een opleiding Dierverzoroging volgen.

In 2012 is onze trimsalon verbouwd en is nu 22m2 groot.

Wat gebeurt er zo al in een trimsalon?
Naast het plukken, knippen of scheren van de vacht, worden ook de nagels geknipt, oren schoon gemaakt en de tanden gereinigd. Soms worden teken en vlooien verwijderd. Uiteraard wordt uw hond gewassen. Voor een paar klitten doe ik niet moeilijk, maar sterk verviltte vachten worden geschoren. Ik wil uw hond niet mishandelen!

De verzorgingsartikelen die ik gebruik zijn allen op basis van natuurlijke ingredienten: T-Tree, Aloe Vera, Calendulan, enz. Ik importeerde uit Amerika het merk ESPREE en ben zeer blij met hun producten: goede shampoo, prima conditioner en een super anti-klit-spray. daarnaast gebruiken wij natuurlijk de Sierradesign Dogsoaps.

Natuurlijk kunt u ook bij mij terecht voor de aanschaf van de juiste borstel, kam of shampoo.

Openingstijden
De trimsalon is uitsluitend geopend op dinsdag, van 10.00 – 16.00 uur. Uiteraard dient u eerst een afspraak te maken. Niet alle rassen worden nog door mij getrimd, informeer er naar.

Kosten
Het trimmen van uw hond is handwerk en tamelijk intensief. Aan het eind van de dag ben ik voldaan, maar ook zeker moe. Zeker het handmatig plukken en ontklitten van vachten is arbeidsintensief. Vandaar dat ik slechts 4 honden per dag behandelen. Gemiddeld ben ik 2-3 uur met een hond bezig. Er is veel aandacht voor uw hond en zeer zeker ook het welzijn van uw hond. Ik gebruik geen honden-droog-hok. Juist het volledig uitfohnen van de vacht met de kam en borstel geeft het beste resultaat! Hiervoor hanteer ik een uurtarief van 40.00 euro.