Pups

Sinds 1985 fok ik Engelse Cocker Spaniels. Tussen toen en nu heb ik ook Engelse Springer Spaniels en West Highland White Terriërs gefokt.
Ik heb gemiddeld twee nesten per jaar. De kleuren die ik fok zijn over het algemeen blauwschimmel, maar af en toe zit er ook een oranjeschimmel, zwart-wit bonte of een pup met tan tussen.

In 2018 verwachten we 4 nesten:
Geboren op 16 april (Jacky x Milo)
Geboren op 27 april (Jive x Dickens)
Geboren op 29 april (Salsa x Jason)
Geboren op 22-7-2018 (Soof x Khun)

Heeft u interesse in een pup uit mijn kennel? Dan stel ik het op prijs om eerst kennis met elkaar te maken. Als we beiden een klik hebben (u wilt bij mij een pup en ik wil u een pup verkopen) komt u op de puppenlijst te staan.
Zijn de pups geboren? Dan zie ik u graag een aantal keren langs komen om de pups te bekijken tijdens hun vroege ontwikkeling. OP deze manier leer ik u beter kennen.
Tegen de tijd dat de pups 8 weken oud zijn en ze ons huis mogen verlaten zal ik voor u een pup selecteren uit de pups die uw voorkeur hebben. Het is van belang dat de pup een klik met u heeft, anders is het een “no go”.
Het is fijn als ik van te voren duidelijk weet wat u zoekt (reu,teef, gezelschap, voor de sport zoals behendigheid of speuren, veel wandelen, weinig wandelen, show, fokkerij).

U wilt een gezonde pup? Daar zorg ik voor.
U wilt een goed luisterende Cocker? Daar zorgt u voor.

Cockers hebben veel opvoeding nodig anders doen ze hun eigen zin. Daarnaast hebben ze een goede vachtverzorging nodig. Even kammen en borstelen is niet genoeg. Zeker niet als de hond nog zijn puppenvacht heeft (tot ca, 1,5 jaar!). Regelmatig wassen en droogfohnen, plus goed uitborstelen, is dan heel belangrijk.

Weet u hoe een cocker er uit hoort te zien? Zo hoort een cocker eruit te zien. Maar als u niet kamt en borstelt ontstaan er klitten in de vacht die er niet meer uit kunnen worden geborsteld. Resultaat? Een kaal geschoren Cocker.
Welo handig, maar dan is waarschijnlijk een Beagle meer uw ras omdat die al kortharig is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Lid van de Engelse Cocker Spaniel Club Nederland
bannerfoktvolgensVFR