Pups

Sinds 1985 fok ik Engelse Cocker Spaniels. Tussen toen en nu heb ik ook Engelse Springer Spaniels en West Highland White Terriërs gefokt.
Ik heb gemiddeld twee tot drie nesten per jaar. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina Pups uit het verleden. De kleuren die ik fok zijn over het algemeen blauwschimmel, maar af en toe zit er ook een oranjeschimmel, zwart-wit bonte of een pup met tan tussen.

In 2020 verwacht ik twee nesten in het voorjaar.

Geboren op 17-2-2020: Biscuit x Gibbs, 3 pups
Geboren op 13-3-2020: Havana x Dutch, 7 pups

Heeft u interesse in een pup uit mijn kennel? Dan stel ik het op prijs om eerst kennis met elkaar te maken. Als we beiden een klik hebben (u wilt bij mij een pup en ik wil u een pup verkopen) komt u op de puppen- 0f reserveringslijst te staan.
Zijn de pups geboren? Dan zie ik u graag een aantal keren langs komen om de pups te bekijken tijdens hun vroege ontwikkeling. Op deze manier leer ik u beter kennen.
Tegen de tijd dat de pups 8 weken oud zijn en ze ons huis mogen verlaten zal ik voor u een pup selecteren uit de pups die uw voorkeur hebben. Het is van belang dat de pup een klik met u heeft, anders is het een “no go”.
Het is fijn als ik van te voren duidelijk weet wat u zoekt (reu, teef, gezelschap, voor de sport zoals behendigheid of speuren, veel wandelen, weinig wandelen, show, fokkerij).

U wilt een gezonde pup? Daar zorg ik voor.
U wilt een goed luisterende Cocker? Daar zorgt u voor.

Cockers hebben veel opvoeding nodig anders doen ze hun eigen zin. Daarnaast hebben ze een goede vachtverzorging nodig. Even kammen en borstelen is niet genoeg. Zeker niet als de hond nog zijn puppenvacht heeft (tot ca, 1,5 jaar!). Regelmatig wassen en droogfohnen, plus goed uitborstelen, is dan heel belangrijk. Voor wie het goed wil doen, heb ik een cursus van 4 modules ontwikkeld. Hiermee leert u in 4 lessen van 2,5 uur hoe u uw cocker kunt verzorgen en trimmen.

Weet u hoe een cocker er uit hoort te zien? Zo hoort een cocker eruit te zien. Maar als u niet kamt en borstelt ontstaan er klitten in de vacht die er niet meer uit kunnen worden geborsteld. Resultaat? Een kaal geschoren Cocker.
Wel handig, maar dan is waarschijnlijk een Beagle meer uw ras omdat die al kortharig is.


Lid van de Engelse Cocker Spaniel Club Nederland
bannerfoktvolgensVFR