Pups

Sinds 1985 fok ik Engelse Cocker Spaniels. Tussen toen en nu heb ik ook Engelse Springer Spaniels en West Highland White Terriërs gefokt.
Ik heb gemiddeld  drie  tot vier nesten per jaar. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina Pups uit het verleden.

Ik fok meerkleurige Cockers (dus geen rood, zwart, black&tan of chocoladebruin).
De kleuren die ik fok zijn over het algemeen blauwschimmel.

  • Heeft u interesse in een pup uit mijn kennel?
  • Kunt u mij garanderen dat de hond (pup of volwassen) nooit langer dan 4 uur per dag alleen zal zijn?
  • Bent u bereidt om de vachtverzorging zeer serieus te nemen en de hond klitvrij te houden?
  • Bent u zich bewust dat de hond elke acht weken naar een gespecialiseerde trimsalon moet?
  • Kunt u de hond elke dag een stevige wandeling bieden?
  • Bent u in staat een eigenwijze hond het hoofd te bieden en leiding te geven door te zeggen wat er moet gebeuren i.p.v. te vragen?

Pas na persoonlijke kennismaking is het mogelijk een pup te reserveren.

Als we beiden een klik hebben (u wilt bij mij een pup en ik wil u een pup verkopen) komt u op de puppen- of reserveringslijst te staan. Dan nog kan ik u niets garanderen tot dat de pups geboren zijn en ik weet hoeveel teven en reuen er zijn.
Zijn de pups geboren? Dan zie ik u graag een aantal keren langs komen om de pups te bekijken tijdens hun vroege ontwikkeling. Op deze manier leer ik u beter kennen.
Tegen de tijd dat de pups 7 weken oud zijn komt u weer langs om te kijken welke pup(s) een klik met u heeft (hebben). Het is van belang dat de pup een klik met u heeft, anders is het een “no go”. U kunt een voorkeur uitspreken, maar dat wil niet zeggen dat deze het ook wordt omdat er misschien meerdere mensen de zelfde voorkeur hebben. In dat geval bepaal ik de keus.
Het is fijn als ik van te voren duidelijk weet wat u zoekt (reu, teef, gezelschap, voor de sport zoals behendigheid of speuren, veel wandelen, weinig wandelen, show, fokkerij).

U wilt een gezonde pup? Daar zorg ik voor.
U wilt een goed luisterende Cocker? Daar zorgt u voor.

Alleen zijn
Een Cocker Spaniel is bij uitstek een ras wat bij de mensen wil zijn. Alleen thuisblijven kunnen ze wel leren, maar ze zijn er niet gelukkig mee. Ze liggen stilletjes op de bank of in hun bench. Of juist het tegenovergestelde is het geval: blaffen, janken, onrustig gedrag vertonen, totdat u weer thuis komt. Pas als u weer thuiskomt zijn ze blij en gelukkig. Om die reden verkoop ik geen pups als deze meer dan 4 uur per dag alleen moet zijn.

Cockers hebben veel opvoeding nodig anders doen ze hun eigen zin. Daarnaast hebben ze een goede vachtverzorging nodig. Even kammen en borstelen is niet genoeg. Zeker niet als de hond nog zijn puppenvacht heeft (tot ca, 1,5 jaar!). Regelmatig wassen en droogfohnen, plus goed uitborstelen, is dan heel belangrijk. Voor wie het goed wil doen, heb ik een cursus van 4 modules ontwikkeld. Hiermee leert u in 4 lessen van 2,5 uur hoe u uw cocker kunt verzorgen en trimmen.

 

 

 

 

 

 

Weet u hoe een cocker er uit hoort te zien? Zo hoort een cocker eruit te zien. Maar als u niet kamt en borstelt ontstaan er klitten in de vacht die er niet meer uit kunnen worden geborsteld. Resultaat? Een kaal geschoren Cocker.
Wel handig, maar dan is waarschijnlijk een Beagle meer uw ras omdat die al kortharig is.

PUPS IN DE PLANNING OF GEBOREN


Lid van de Engelse Cocker Spaniel Club Nederland
bannerfoktvolgensVFR