Sinds 2002 is Dog Center Sierrade gevestigd in het buitengebied van Noordwelle, een klein dorp op Schouwen-Duiveland. Naast de privé-hondenschool hebben wij ook een klein hondenpension, trimsalon en een hondenfokkerij voor Spaniels.
Voor de pensionhonden hebben we twee binnenruimtes. In de grootste ruimte bevinden zich 6 hoge binnenkennels. De andere ruimte is meer een “hondenkamer” welke 40m2 groot is met 8 kennels. Deze kennels zijn niet heel hoog (1.00 meter) en de tussenschotten zijn ‘open’ waardoor de honden elkaar niet alleen kunnen ruiken maar ook kunnen zien. Zelfs grotere rassen kunnen wij op deze manier in ons pension hebben, mits sociaal naar andere honden toe. Er is in de zomer plek voor 14-20 honden. In de winter gaan de honden uitsluitend in de ‘hondenkamers’, waar centrale verwarming is en is onze beschikbaarheid beperkter.
De honden gaan 4x per dag naar buiten: 2x kort en 2x lang. Tussentijds gaan ze naar binnen om uit te rusten of om lekker op een echt bot te knabbelen.
De 4 buitenverblijven zijn geschakeld aan elkaar. Dat betekent dat, indien alle honden met elkaar goed overweg kunnen, de deuren naar elkaar openstaan en zodoende het 1 groot buitenverblijf kan worden. Daarnaast hebben we sinds eind 2018 een heus “hondenstrand”. Dit is een volledig omheind veld, niet met gras maar met zand. Hier kunnen de honden met veel energie heerlijk uitrazen en rennen.
Voeding:
Wij voeren al jaren ProPlan Sensitive. Deze brokken hebben een goede vertering en worden graag gegeten. Het voeren van vers vlees voeding (ons eigen merk Nature Dogs) is ook mogelijk. Jaarlijks neemt het aantal vleeseters zelfs toe. Dit is gezond, de honden eten het graag en wij weten wat ze eten. Ook is er minder ontlasting, wat voor ons weer prettig is! Regelmatig worden er verse botten van een biologische slager aan de honden gegeven. Tussendoor worden de honden getrakteerd op pensstaafjes en voor het slapen gaan krijgen ze een koekje.
Eigen voer meebrengen:
Het is mogelijk uw hond zijn eigen voer te laten geven. U dient daarvoor alle dagelijkse porties in zakjes klaar te maken zodat wij de juiste hoeveelheid voedsel aan uw hond kunnen geven.
Openingstijden maandag t/m zaterdag:
08.30 – 09.00 uur 16.00 – 17.00 uur
Op zon- en feestdagen geopend tussen 16.30-17.00 uur. Nieuwjaarsdag gesloten behalve voor het ophalen van honden met een Oud- en Nieuwarrangement.
Reserveren:
Omdat de capaciteit klein is, is het verstandig om op tijd te reserveren, want VOL=VOL! Vul dus op tijd het reserveringsformulier in. Nadat uw reservering door ons is ontvangen sturen we een bevestiging met een factuur (via de mail).
Let op:
Wilt u eerst informeren naar de mogelijkheden en nog niet definitief reserveren, vul dan NIET het reserveringsformulier in, maar mail of bel ons. Een ingevuld reserveringsformulier = een reservering en dan gelden direct de door u geaccepteerde algemene voorwaarden.
Mocht u uw hond later brengen dan afgesproken, dan wordt de gereserveerde tijd toch in rekening gebracht. Indien u uw hond later wilt komen ophalen dan afgesproken, dient u de resterende dagen naderhand te betalen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.
Entingen
Uw hond moet goed zijn gevaccineerd. De enting tegen kennelhoest is verplicht, net als de zogenaamde Cocktailenting. Het gaat hierbij expliciet om de neusenting welke 1 jaar geldig is. (De prik heeft een geldigheidsduur van 3 maanden). Indien bij aankomst uit uw gegevens (u dient het entingsboekje mee te nemen) blijkt dat uw hond niet juist is gevaccineerd kan ik uw hond niet accepteren. Dit voor de gezondheid van uw hond, maar ook die van de andere honden. Een geldige titertest wordt ook geaccepteerd.
Ongedierte
Wij stellen het op prijs als u uw hond zonder ongedierte aflevert. U kunt hiervoor bijvoorbeeld druppels in de nek geven van Frontline, Advocate of Stronghold (allen verkrijgbaar bij de dierenkliniek). Mocht bij aankomst blijken dat uw hond vlooien heeft dan gaat hij, op uw kosten, in een bad met ongedierte bestrijdingsmiddelen.
Medicijnen
Indien uw hond medicijnen slikt is het prettig als u ons hiervan tijdig op de hoogte brengt. Graag duidelijk op papier vermelden wat en hoeveel medicijnen per dag uw hond krijgt, dit om vergissingen te voorkomen. Mocht uw hond tijdens zijn/haar verblijf ziek worden, dan schakelen wij de dierenarts in. Gemaakte kosten worden later verrekend of u ontvangt van de dierenarts een factuur.