Aromatherapie en bloesemremedies

In mijn praktijk One Touch Balance maak ik veel gebruik van etherische oliën alsook bloesemremedies.
Bij Healing Touch behandeling worden praktisch altijd een of meerdere oliën ingezet. Dat kan puur, of verdund zijn, of in een diffuser zitten.
Na een behandeling kan een bloesemremediemix  (op maat gemaakt) verder helpen de balans voor het dier terug te krijgen. Resultaat zie je binnen een week.

Etherische olie:
Essentiële (of etherische) oliën worden veel gebruikt binnen de aromatherapie. Ze bevatten natuurlijke geurstoffen die afkomstig zijn van plantendelen. Deze geurstoffen worden bijvoorbeeld uit bloemen, zaden of wortels gehaald. De essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd en worden oliën genoemd omdat ze niet oplosbaar zijn in water. De oliën zijn aromatisch; ze hebben een sterke geur.
De essentiële oliën worden ingezet om klachten te verminderen en om welzijn en gezondheid te bevorderen.
Ik kies oliën door de pendel te gebruiken, op gevoel of laat het dier zelf een keuze maken. Dieren weten heel goed zelf wat ze op dat moment nodig hebben.
Ik werk vooral met de etherische oliën van Young Living en een aantal van de Groende Linde.

bewijs van deelname workshop Aromatherapie voor dieren

Bloesemremedies:
Dit zijn vloeibare plantenextracten. Zij worden niet direct gebruikt voor lichamelijke klachten maar voor gemoedsgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal bijvoorbeeld een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit van een persoon aantasten. Bloesemremedies zijn katalysators, die een dier helpen met het verkrijgen van inzicht in zijn bewustzijn. Zo is die angst geen angst, maar het ontbreken van moed, het tegendeel van angst. De bloesemremedies duwen niet de angst weg, maar wijzen de weg en geven het inzicht hoe hij moed (weer) kunt ontwikkelen. Een bloesemremedie buigt negatieve emoties om in hun positieve pool.
Ik kies bloesemremedies door de pendel te gebruiken, op gevoel of laat het dier zelf een keuze maken. Dieren weten heel goed zelf wat ze op dat moment nodig hebben.