Ons pension

Sinds 2002 is Dog Center Sierrade gevestigd in het buitengebied van Noordwelle, een klein dorp op Schouwen-Duiveland. Naast het hondenpension is er ook een kennel voor Engelse Cocker Spaniels.
Tenderjuni2012
Voor de pensionhonden hebben we twee binnenruimtes. In de grootste ruimte bevinden zich 6 binnenkennels. De andere ruimte is meer een “hondenkamer” welke 40m2 groot is met 8 kennels. Deze kennels zijn niet heel hoog (1.00 meter) en de tussenschotten zijn ‘open’ waardoor de honden elkaar niet alleen kunnen ruiken maar ook kunnen zien. Zelfs grotere rassen kunnen wij op deze manier in ons pension hebben, mits sociaal naar andere honden toe. Er is in de zomer plek voor maximaal 18 honden. In de winter gaan de honden uitsluitend in de ‘hondenkamer’, waar centrale verwarming is en is onze beschikbaarheid beperkter.

De honden gaan 4x per dag naar buiten: 2x kort en 2x lang. Tussentijds gaan ze naar binnen om uit te rusten. We hebben 4 buitenrennen die betegeld zijn. Deze zijn geschakeld en kunnen eventueel met de deuren open 1 grote buitenren vormen.
Daarnaast hebben we een omheind stuk “hondenstrand” waar de honden even lekker kunnen rennen.

Voeding:
ProPlan met zalm. Het voeren van vers vlees voeding (ons eigen merk Nature Dogs) is ook mogelijk. Jaarlijks neemt het aantal vleeseters zelfs toe. Dit is gezond, de honden eten het graag en wij weten wat ze eten. Ook is er minder ontlasting, wat voor ons weer prettig is! Tussendoor worden de honden getrakteerd op pensstaafjes en voor het slapen gaan krijgen ze een lam/rijst koekje.
spelRamboFloyd
Eigen voer meebrengen:
Het is mogelijk dat wij uw hond zijn/haar eigen voer geven. U dient daarvoor alle dagelijkse porties in zakjes klaar te maken zodat wij de juiste hoeveelheid voedsel aan uw hond kunnen geven.
Reserveren:
Omdat de capaciteit klein is, is het verstandig om op tijd te reserveren, want VOL=VOL! Bel dan ook direct: 06-51214219, of vul het reserveringsformulier in. Nadat blijkt dat er nog plek is krijgt u een bevestiging met een factuur via de mail toegestuurd. Zodra u de aanbetaling heeft gedaan, is uw reservering een feit. Op de dag dat de hond wordt gebracht betaalt u het resterende bedrag, of u zorgt dat het is overgemaakt voordat uw hond komt. Mocht u tussentijds afzien van uw reservering, dan krijgt u geen aanbetaald bedrag terug. Mocht u uw hond later brengen dan afgesproken, dan wordt de gereserveerde tijd toch in rekening gebracht. Indien u uw hond later wilt komen ophalen dan afgesproken, dient u de resterende dagen naderhand te betalen.
Entingen
Uw hond moet goed zijn gevaccineerd. De meeste entingen zijn 1-3 jaar werkzaam. De kennelhoest-enting is sinds jaren ook verplicht. Het gaat hierbij expliciet om de neusenting welke 1 jaar geldig is. (De prik heeft een geldigheidsduur van 3 maanden). Vraag desgewenst uw dierenarts of de entingen nog geldig zijn voor een verblijf in ons pension.
Indien bij aankomst uit uw gegevens (u dient het entingsboekje mee te nemen) blijkt dat uw hond niet juist is gevaccineerd kan ik uw hond niet accepteren. Dit voor de gezondheid van uw hond, maar ook die van de andere honden. Titerbepalingen worden ook geaccepteerd.
Ongedierte
Wij stellen het op prijs als u uw hond zonder ongedierte aflevert. U kunt hiervoor bijvoorbeeld druppels in de nek geven van Advocate of Stronghold (allen verkrijgbaar bij de dierenkliniek). Mocht bij aankomst blijken dat uw hond vlooien heeft dan gaat hij, op uw kosten, in een bad met ongedierte bestrijdingsmiddelen.
Medicijnen
Indien uw hond medicijnen slikt is het prettig als u ons hiervan tijdig op de hoogte brengt. Graag duidelijk op papier vermelden wat en hoeveel medicijnen per dag uw hond krijgt, dit om vergissingen te voorkomen. Mocht uw hond tijdens zijn/haar verblijf ziek worden, dan schakelen wij de dierenarts in. Gemaakte kosten worden later verrekend of u ontvangt van de dierenarts een factuur.
Voor het toedienen van medicijnen rekenen wij een extra bedrag per dag voor.
Vachtverzorging
De verzorging van de vacht zit niet standaard in de zorg voor je hond. Hou hier rekening als de hond gebracht wordt. We doen er alles aan om langharige honden niet snel in de klit te laten komen. Maar we kunnen het niet voorkomen. Het is daarom verstandig om de hond vlak voor hij/zij gebracht wordt te laten trimmen en klitvrij te brengen.