Aromatherapie bij vuurwerkangst

Aan het eind van elk jaar maakt Nederland zich op voor de viering van Oud en Nieuw. Niet iedereen kan wachten tot 31 december om vuurwerk af te steken. Een groot aantal honden schrikt iedere keer weer en weer van de knallen en het gillen van de pijlen. In het ergste geval willen honden de deur niet meer uit, verstoppen zich onder een bank of in een kast of rennen in paniek weg.
Er zijn honden met zo’n enorme angst dat ze volledig in paniek zijn, niet meer aanspreekbaar zijn en stoppen met eten en drinken.

Het zijn vooral de gevoelige honden, of honden met een traumatische ervaring met vuurwerk (of onweer).

Voor deze honden zijn diverse oplossingen te vinden in aromatherapie en bloesemremedies.
Ook een of meerdere Healing Touch for Animals (HTA) sessies kunnen enorm helpen de hond (of ander dier) weer in balans te krijgen.

Met bloesemtherapie in combi met HTA ligt de nadruk op traumaverwerking, dieper gelegen angsten en langdurige stress. Dus in te zetten als er meer aan de hand is dan uitsluitend angst bij vuurwerk.
Ik werk met bloesemremedies van Bloesemremediesnederland, Bachbloesem en Alaskan remedies.

Vuurwerkangst  is ook goed te behandelen met aromatherapie. Met essentiële oliën (ik werk met olie van o.a. Young Living en Groene Linde) is een op maat gemaakte mix een goed alternatief voor medicijnen van de dierenarts.

De kalmerende mix zit in een 5 ml flesje (80 druppels), welke je 1-2 keer per dag over de rug van de hond aait (hand over hand van schedelrand naar staartaanzet).  Slechts 1 druppel per keer is voldoende.
Er is ook een mix voor honden die last van onweer en storm hebben.

Beide mixen zijn te bestellen via de “shop“.