Trimsalon

Sinds 1989 bestaat Trimsalon Sierrade al. Eerst in ‘s Gravenzande en nu in Noordwelle. De salon is modern ingericht qua apparatuur, maar nostalgisch van opzet. Ik ben gespecialiseerd in het trimmen van de Engelse Cocker Spaniel en geef regelmatig cursussen en workshops. In het verleden heb ik ook opleidingen verzorgd voor aankomende trimmers/sters, meegedaan aan Nationale en Internationale Trimkampioenschappen en artikelen geschreven. Ik werd hierbij geassisteerd door stagiaires die het vak willen leren of een opleiding Dierverzoroging volgen.

In 2012 is mijn trimsalon verbouwd en is nu 22m2 groot.

Wat gebeurt er zo al in de trimsalon?
Naast het plukken, knippen of scheren van de vacht, worden ook de nagels geknipt, oren schoon gemaakt en eventueel de hoektanden gereinigd.  Uiteraard wordt uw hond gewassen. Voor een paar klitten doe ik niet moeilijk, maar sterk verviltte vachten worden geschoren. Ik wil uw hond niet mishandelen!

Openingstijden
Na 30 jaar trimmen raakt het lichaam versleten. Ik ben mijn trimsalonpraktijk dan ook aan het afbouwen en neem sporadisch nog maar een nieuwe klant aan. Mijn eigen ras heeft de voorkeur.
Ik trim voor klanten nog 1 dag per week, dat is meestal op dinsdag tussen 10 en 16 uur.

Kosten
Het trimmen van uw hond is handwerk en tamelijk intensief. Aan het eind van de dag ben ik voldaan, maar ook zeker moe. Zeker het handmatig plukken en ontklitten van vachten is arbeidsintensief. Gemiddeld ben ik 2-3 uur met een hond bezig. Er is veel aandacht voor uw hond en zeer zeker ook het welzijn van uw hond. Ik gebruik geen honden-droog-hok. Juist het volledig uitfohnen/uitblazen van de vacht met de kam en borstel geeft het beste resultaat! Hiervoor hanteer ik een uurtarief van 42,50 euro.