Vaccinaties

Natuurlijk wilt u het beste voor uw hond, net als wij. Het is daarom van belang dat hij goed beschermd is tegen diverse virussen en bacteriën. Als pup heeft uw hond antistoffen meegekregen van zijn of haar moeder, maar helaas worden sommige antistoffen door het lichaam steeds weer afgebroken. Het is daarom nodig om tegen bepaalde ziekten te bijven vaccineren. Bij de ene ziekte kan dit om de twee jaar, maar bij sommige ziektes, zoals de ziekte van Weil en Kennelhoest, is het noodzakelijk dit jaarlijks te herhalen.
Indien u uw hond in ons pension wilt onderbrengen tijdens uw afwezigheid wordt u verzocht het entingsboekje mee te brengen. Wij controleren of de vaccinaties nog op orde zijn. Mocht dit niet zo zijn dan kunnen wij uw hond weigeren in ons pension. Dit om de uw en de andere aanwezige dieren te beschermen. Controleert u dus direct na reservering het entingsboekje van uw hond. De verloopdatum van bepaalde vaccins mag niet korter zijn dan 4 weken voor aankomst in ons pension.

Bijvoorbeeld: U brengt uw hond op 22 december. Dan dient uw hond een maand voor aankomst of eerder te zijn gevaccineerd. Wij raden aan om kort voor het verblijf te laten vaccineren (één tot enkele weken).

Voorbeeld van een vaccinatieschema:

– Op een leeftijd van 6 weken hondenziekte + parvo;

– Op een leeftijd van 9 weken parvo, ziekte van Weil +  kennelhoest

– Op een leeftijd van 12 weken hondenziekte, HCC, parvo, ziekte van Weil,  (+ evt. rabiës);

– 1 jaar cocktail (zie boven) + kennelhoest

– 2 jaar ziekte van Weil, + kennelhoest

– 3 jaar ziekte van Weil, + kennelhoest

– 4 jaar cocktail + kennelhoest

– 5 jaar ziekte van Weil, + kennelhoest

– 6 jaar ziekte van Weil, + kennelhoest

– 7 jaar cocktail + kennelhoest

– 8 jaar ziekte van Weil, + kennelhoest

– 9 jaar ziekte van Weil, + kennelhoest

– 10 jaar cocktail + kennelhoest enz

 

Kennelhoest: Kennelhoest wordt veroorzaakt door bacteriën en virussen. In het standaardpakket wordt alleen tegen parainfluenza gevaccineerd en niet tegen de bacterie Bordetella bronchiseptica. Honden die veelvuldig met elkaar in contact komen (hondenschool, tentoonstelling, speelweide, hondenuitlaat en pension)  kunnen elkaar op allerlei manieren besmetten, maar ook stress speelt een rol. Een drukke opgewonden hond zal sneller kennelhoest oplopen dan een rustige hond. Omdat wij elk risico willen vermijden is het verplicht om de extra vaccinatie tegen kennelhoest te geven aan uw hond. Het gaat hierbij expliciet om de neusdruppel, zodat de voorste luchtwegen beschermd zijn. Een prikje is niet voldoende en werkt slechts 3 maanden. Is uw hond dan voor 100% beschermd? Nee, helaas niet, maar mocht deze een infectie oplopen dan is dat een uiterst milde vorm en is de hond niet ziek. Overigens is kennelhoest zeer besmettelijk en al een week voor de hond gaat hoesten heeft hij anderen kunnen besmetten.

Titerbepalingen
Wij accepteren honden met een geldige titerbepaling.
Titeren is het testen van het bloed of er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn. Niet voor alle ziektes kan worden getiterd. B.v. niet voor kennelhoest, maar wel voor Hondenziekte, Hepatitis en Parvo.