Een hond is een hond is een hond

Het hebben van een hond brengt nogal wat verantwoording mee. Vanaf het moment dat het lieve kleine pluizenbolletje van amper 8 weken met je mee naar huis gaat, tot aan de dood van je oude trouwe metgezel.

Je kunt het woord ‘hond’ vervangen door ‘vriend, geliefde, kind’ en nog steeds op een juiste manier met hen omgaan.
Mensentaal is heel anders dan hondentaal. Of toch niet?
Wij gebruiken geluiden en handgebaren om iets duidelijk te maken.
Een hond maakt ook geluiden (grommen, piepen, blaffen) en heeft  lichaamstaal (staart omhoog, tanden laten zien, tongelen, staart tussen de benen).

Een ‘agressieve hond’ gedraagt zich zo omdat hij angstig is, pijn heeft, geïrriteerd is, woedend is, beschermend is (eten, mand, familie, speeltjes),  zich zelf verdedigd,  honger heeft, zijn sociale status beschermd of een seksueel conflict heeft.
He…… dat is bij mensen toch ook zo?
Ja, bij mensen is dit ook zo.
En agressief gedrag bij een hond kent veel gradaties, van grommen, snappen, lip optillen, tanden laten zien, tot  woest blaffen, fel reageren als je te dichtbij komt en je naar de keel vliegen en je willen verscheuren.

Het is van het grootste belang als je een hond hebt, om dit diersoort te begrijpen. Het is geen mens, geen kind, maar een roofdier met dierlijke instincten. Een dier die graag bij mensen is, maar wel als dier gerespecteerd wil worden. Een dier die zijn uiterste best doet om de mensentaal te begrijpen, maar soms gefrustreerd raakt als mensen zijn taal niet begrijpen of zelfs hun best niet doen om het te begrijpen.

Een pup behandelen als een klein kind: prima, maar niet te lang. Een hond is sneller volwassen dan een mens! Dus waarom nog tegen je volwassen hond praten alsof het een klein kind is?
Als je wilt dat je hond je beste vriend is, behandel deze dan ook zo. Probeer begrip te hebben voor zijn gedrag en zoek naar een oorzaak als er problemen zijn. Waar ligt het aan dat de hond zo doet?
Pijn, angstig, ziek, bang?

Met Healing Touch for Animals en als dierentolk kan ik veel voor je hond betekenen, maar ook voor jou, baasje van je hond.
Samen kunnen we aan de slag om te zorgen dat een verstoorde relatie tussen jullie weer verbetert tot een wenselijk niveau, voor beide partijen.

Te vaak wordt te lang gewacht met het inschakelen van Healing Touch, een bloesemremedie, een etherische olie of dierentolk.
En maar aanmodderen…. van dierenarts, naar gedragstherapeut, naar dierenarts, naar andere gedragstherapeut, naar huidspecialist, naar “noem maar op”, en tot slot, als niks werkt: naar de Healing Touch practioner!
Waren ze maar eerder gekomen, dan waren de problemen eerder opgelost!