Trimmen van spaniels

Sinds jaren ben ik gespecialiseerd in het trimmen van de Engelse Cocker Spaniel en de Engelse Springer Spaniel.
Ik geef regelmatig workshops aan eigenaren, maar ook aan professionele trimmers of stagiaires. In het verleden heb ik deelgenomen aan trimwedstrijden.

Het trimmen van een cocker  en springer spaniel
Deze twee rassen hebben een gecombineerde vacht. Beide rassen worden zoveel mogelijk geplukt. De bovenvacht kan geplukt worden zolang de hond niet gecastreerd of gesteriliseerd is.  De hals en binnenkant van de oren wordt geschoren. De voeten worden geknipt in de vorm van een kattevoet, dus niet tussen de tenen geschoren. De spaniel vertoont een broek aan de achterpoten, al naar gelang men dit wenst kan het korter gemaakt worden. Dit geldt ook voor de beharing aan de buik en voorpoten. De staart heeft geen lange bevedering.

Natuurlijk is wassen, kammen en borstelen onontbeerlijk als je een spaniel hebt. Een gecastreerde of gesteriliseerde spaniel heeft een veel zwaardere vacht, welke zeer snel in de klit raakt.

Trimsalon
Omdat ik de trimsalon ga sluiten zodat ik meer tijd heb voor fotografie, neem ik geen klanten meer aan.   Wel is het mogelijk om zelf te leren een spaniel te trimmen.