Cataract bij Whippet Lotus

Lotus is mijn eigen hond. Ze is geboren in januari 2022 en in juli 2022 werd cataract ontdekt. Het zit vooral in haar linkeroog. Eerst werd ze door Lydia Maasland op afstand behandeld totdat ik zelf HTA Level 1 heb gedaan. Vanaf november 2022 heb ik het overgenomen.

Omdat ik weet dat Lotus cataract heeft hoef ik niet op zoek te gaan m.b.v. de pendel. Ik geef haar korte behandelingen. In het begin elke week, daarna elke maand en zolang het goed gaat alleen indien ik een verandering zie/voel aankomen.

De HTA behandeling bestaat uit Magnetic Clearing en Ultrasound. Soms doe ik nog Vibrational Grooming erbij. Dat laatste vinden honden altijd zeer prettig. Ook kan ik de Laser techniek toepassen, maar omdat het probleem in haar oog zit doe ik die techniek om het oog heen en nooit langer dan 30 seconden.

Langzaam maar zeker werd het oog weer helder, en verdween de melkwit-achtige vertroebeling. Ze ziet “normaal” met haar linkeroog. Bij controle bij de oogspecialist wordt haar oog gedruppeld om de pupil te verwijden en dan zie je met een foto een ander beeld.

deze onderstaande foto’s zijn door de oogspecialist A-M Verbruggen genomen waarbij de pupil verwijdt is door druppels.  
juli 2022, haar lens is bijna helemaal wit.
september 2022, het wit is minder maar het netvlies is nog niet te zien
maart 2023, het oog is verder verbeterd en het netvlies is zichtbaar.