Fries paard met trailer angst

Bouwe is een Fries paard, super lief en sociaal, maar na een ongeluk met de trailer met de vorige eigenaar durft hij de trailer niet meer in.
De nieuwe eigenaresse wil geen dwang uitoefenen en was al een eind op weg met hem door veel te oefenen. Het is gelukt hem 1x in de trailer te laten stappen, zonder af te sluiten, zonder weg te rijden.

Bouwe schrikt snel van nieuwe dingen, maar gelukkig herstelt hij hier wel weer snel van. Op het moment van schrik sluit hij zich helemaal af van de eigenaresse en de rest van de omgeving en “kruipt hij in zijn eigen hoofd”, verstart en zwiept met zijn staart als teken van stress. Het kan ook een gek geluid zijn wat hij niet herkent.

Middels diercommunicatie heb ik contact met hem gemaakt en hem uitgelegd dat ik die avond zou komen en wat ik ging doen. Ik kreeg een beeld van hem alsof hij in de mist stond. Hij vond het prima als ik kwam om hem te helpen.

Sessie 1:
Allereerst ga ik met de Pair 5 (twee stemvorken van verschillende frequenties) de negatieve energie van de trailer omzetten in  positieve energie, zogezegd opschonen van de trailer.

Als ik op zijn hoofdchakra’s pendel blijken ze allemaal dicht te zijn.
Ik laat de pendel een etherisch olie kiezen: het wordt cypress (creëert een gevoel van veiligheid en gronding). Bouwe mag snuffelen en hij gaat akkoord.

Om Bouwe’s energie systeem weer in balans te krijgen start ik met Chakra Balance. Halverwege de behandeling ontspant hij zienderogen, zijn ademhaling wordt diep en rustig, af en toe smakken en hij laat zijn hoofd zakken. Fijn voor mij: hij is erg groot en op deze manier kan ik goed bij de laatste twee chakra’s:-).
De tweede techniek van deze eerste sessie is Etheric Heartbeat. Deze bevordert healing en welzijn.
Beide technieken zijn nodig voordat ik in de tweede sessie bij zijn trauma kan komen.
Na afloop opnieuw gependeld: alle chakra’s zijn open.

Een week later kom ik voor sessie 2.
Inmiddels gaat Bouwe redelijk vlot de trailer in. Eerst wat aarzeling en dan door. Er is dus al een hele verbetering!

Ik start met de pendel: alle chakra’s zijn open behalve chakra 3.
Ik start met Bridging, maar waarschijnlijk kriebelt de energie die hij ervaart, want steeds stapt hij opzij als er een “bridge” komt.
Ik ga verder met mijn tweede techniek: grounding & focus. ook hier weer: zodra de energie gaat stromen stapt hij opzij. Ik besluit te projecteren op het laatste deel van deze techniek.
De derde techniek is de Trauma Release techniek. Bedoeld om trauma’s los te laten. Dit kan alleen als een dier in energetische  balans is en mij volledig vertrouwd. Wonder boven wonder komt er al heel snel een enorme geeuw (release)!

Na afloop pendel ik weer: alle chakra’s zijn open en stromen lekker door.

Twee weken later krijg ik van de eigenaresse een berichtje: Bouwe is de trailer in gestapt en ze zijn ca 5 kilometer met hem gaan rijden. Toen uitgeladen op vreemd terrein (er was water en een strandje) waar hij vrolijk het water in liep. Vervolgens naar huis onder de man gereden.

Ik vermoed dat de mist is opgetrokken:-)