De hernia van Soof

Eind juni 2023 komt Soof, de Engelse Cocker Spaniel, met een gilletje in beweging. (Soof is mijn eigen hond)
Ik vermoed een soort zweepslag in de nek en geef haar een homeopathisch middel en een pijnstiller.
Ook start ik die dag met een Healing Touch for Animals (HTA) behandeling: magnetic clearing en laser technieken. Na een paar dagen lijkt het beter te gaan en pas ik andere HTA technieken toe: Chakra Balance en Vertebral Release and Repair.
Een week na dat gilletje zie ik dat ze met een voetjes sleept. De dierenarts vermoedt een hernia in de lendenen.
Vijf dagen later (4 juli 2023) werken haar achterbenen niet meer mee, ze zijn “verstijfd”. De dierenarts geeft acupunctuur en een laser behandeling. Ik ga aan de slag met HTA: VRR en Ultrasound op de achterhand, inclusief Magnetic Clearing. Ik gebruik er ook een etherische olie bij: Idaho Grand Fir. De tweede behandeling die dag is Energy Frequency Balance en Ultrasound, samen met de etherische olie Valor.
De volgende dag is haar blaas verlamd en ze laat haar urine lopen. Haar achterbenen doen niets.  Ik start met fysiotherapie door haar benen als fietsbewegingen te laten bewegen, wat niet mee valt. In de ochtend ook een HTA behandeling: VRR met Valor. In de middag en avond massage van de rug en benen met Lavendel olie.

Op 6 juli is Soof erg lethargisch, beetje depressief lijkt het wel. Ik besluit een bloesemremedie voor haar te mixen (dat helpt want een paar dagen later is ze weer blij en actief). In de loop van de dag regelmatig massages en twee keer een HTA behandeling (VRR en Magnetic  Di-Gize voor de blaas.)

7 t/m 9 juli: regelmatig een HTA behandeling met verschillende technieken: VRR, Lasertechniek en gebruik gemaakt van de olie Idaho Black Spruce (deze heeft ene hoge frequentie) of Valor. Daarnaast ook regelmatig masseren van de rug en de benen en de fietsbewegingen van de achterbenen.

Op 10 juli lijkt het of ze haar achterbenen weer iets buigt als ze op het gras wordt gezet. Wel heeft ze nu een blaasontsteking. Medicatie van de dierenarts gekregen, en ik doe een HTA behandeling op de blaas: VRR met de olie Helichrysum. Ze gaat weer vaker buiten poepen en plassen.
Eind van de dag ook weer VRR op de lendenen en de blaas. Morgen weer een acupunctuur behandeling met laser.

11 t/m 13 juli: regelmatig een HTA behandeling en massage. In d e loop van deze dagen gaat ze steeds beter haar knieën buigen en stopt het binnenplassen op haar slaapplek.
OP 14 juli krijgt ze een andere bloesemremedie, ze moet wat minder actief willen zijn, want rust is beter voor de genezing.

Op 16 juli staat ze ‘s morgens op me te wachten om naar buiten te gaan! Ze zakt wel weer in, maar ze stond!
Op 18 juli weer acupunctuur en laser behandeling bij de dierenarts. Die is stomverbaasd dat Soof al zo weer beweegt. Ik doe naast de lichaamsmassage ook evenwichtsoefeningen met haar achterbenen.

De volgende dagen zie ik haar steeds beter op de benen staan en lopen, ze wil snelheid maken, rennen door het gras. Dat zier er nog uit als een hobbelend konijn. De blaasontsteking is voorbij en de handdoek op haar slaapplaats blijft droog.
Ze krijgt weer een andere bloesemremedie zodat ze nog meer in haar eigen kracht komt te staan. Ik pas nog steeds een HTA techniek toe: VRR met Valor. Ze is weer vrolijk en wil meer bewegen dan ze kan, maar dat vinden we beiden niet erg. Ze heeft geen pijn, nooit gehad gelukkig.

Eind juli nog 1x een acupunctuur en laser behandeling bij de dierenarts. Zelf doe ik iets minder HTA behandelingen geven, ze gaat ten slotte al zo goed vooruit.

Begin augustus, een maand nadat ze haar achterbenen niet meer kon gebruiken, is ze weer “normaal”. Een buitenstaander die het niet weet ziet niets aan haar.

Met dank aan de dierenarts haar behandeling, maar ik weet zeker dat ze 100% is opgeknapt dankzij de extra behandelingen die ze van mij heeft gekregen.